Tanıtım

Thursday, February 13, 2014

Dukan diyeti ile nasıl zayıflanır.


Kilo verirken en önemli konulardan biri sağlıklı kilo vermektir. Sağlıklı kilo vermek, güç, vitamin, mineral kaybetmeden zayıflamaktır. Bu yüzden pek çok diyet türü var. Bunlardan biri de Dukan Diyeti.

 Dukan Diyeti'nde başlıca 4 aşama var. Bunlar; 1) Hazırlık Aşaması, 2) Hedef aşaması, 3) Takviye Aşaması, 4) Koruma ve sabitleme

 Aşaması Dukan Diyeti'nin ilk aşaması olan hazırlık aşamasında kaç kilo vermek istendiğine bağlı olarak 1 ile 10 gün arasında süren bir dönemi kapsıyor. Örneğin, 10-12 kg vermek isteyen birisi için bu süre bir hafta. Hazırlık döneminde herhangi bir kalori kısıtlaması yok; ancak beslenmeniz sadece yağsız proteinlerden oluşuyor ve hemen hemen hiç karbonhidrat alınmıyor. Yemeklerinizde ayrıca yağsız süt ürünleri ve zayıflamanın gizli silahı olarak adlandırılan yulaf kepeği var. Bu diyetin savunucuları günde 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeğinin içerdiği lifin sisteminizi temizlerken aynı zamanda sizi tok tuttuğu konusunda hemfikir. 2. aşama, hedef aşamasında; birinci aşamadaki besinler tüketilmeye devam edilerek, bu diyete sadece 2 günde bir nişastasız sebze ekleniyor. Bu aşama hedeflenen kiloya ulaşıncaya kadar devam ediliyor. 3. aşamada, Dr. Dukan bu aşama ile diyetinin benzerlerinden kendisini ayırdığını belirtiyor. Takviye olarak diyete bu aşamada, karbonhidrat ekleniyor ve haftada iki kere 'kutlama öğünü' diye adlandırılan istenen her şeyin yenebildiği bir döneme giriliyor. Haftada bir gün ise sadece yağsız protein tüketiliyor. 4. aşama olan koruma ve sabitlenme aşamasında, üç kural beliriyor. - Haftada bir gün sadece protein yeniyor. (Bu, her hafta aynı gün olmalı.) - Hayatınızın sonuna kadar günde 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketiliyor. - Asla asansör ve yürüyen merdiven kullanılmıyor. Günde 20 dakika yürüyüş yapılıyor.


No comments: