Tanıtım

Saturday, April 26, 2014

Muhteşem Yüzyıl’da Rüstem Paşa Mihrimah Sultan’ı fena aldattı

 Muhteşem Yüzyıl dizisinin 133. Bölümün de Rüstem Paşa derin aşk beslediği Mihrimah Sultan’ın kendisine soğukluğundan artık bıktı. Aslında Mihrimah Sultan, Rüstem Paşa’ya hiçbir zaman derin bir aşk başlamayacağını daha evliliklerinin başında söylemişti. O dönemlerde Mihrimah Sultan’ın delicesine sevdiği Malkoçoğlu Bali Bey ile aralarına Rüstem Paşa bir kara kedi gibi girmişti.

Hürrem Sultan’ın baskıları sonucu çok gözyaşı dökse de “kardeşlerinin istikbali” için o dönemde Rüstem Paşa ile evlenmek zorunda kalmıştı. Mihrimah Sultan tüm dizi boyunca Rüstem Paşa’ya en fazla bir iki kez sevgi ile bakmıştır.

Star TV'nin izlenme rekorları kıran Muhteşem Yüzyıl dizisinin 133. bölümünde, Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan ile evli olan Rüstem Paşa, beklenmedik bir aşk kaçamağı yaptı.

Osmanlı'ya sığınan İspanyol soylu Sinyora Mendez, ticaret amacıyla kendisini davet ettiği Rüstem Paşa'yı baştan çıkardı.

MİHRİMAH'I HEKİMLE YAKALAYAN RÜSTEM'İN İNTİKAMI

Eşinin hastalığı nedeniyle kendisini tedavi eden İspanyol hekim Pedro ile yakınlaştığını gören Rüstem Paşa, daha önce tanıştığı Sinyora Mendez'e "Artık başka çiçeklerin tadına bakacağım" diyerek aralarındaki ilişkiye yol vermişti.

Aslında tarihte Mimar Sinan’ın Mihrimah Sultan’a olan aşkı da önemli yer teşkil ediyordu. Ancak dizi de bu durum tam anlamıyla işlenmedi. Mimar Sinan diziye geldiğinde izleyiciler tarafından büyük ilgi görse de izleyenler hayal kırıklığına uğramış ve bu aşka yer verilmemişti.

Ancak Hürrem Sultan’ın ölümüne ramak kala, dizi de heyecanı arttırmak için başka yan unsurlarda kullanılmaya başladı. Bunlardan en önemlisi de Mihrimah Sultan’ın hastalığı ve derdine deva olan Venedikli doktor Pedro.

Malkoçoğlu Bali Bey’den sonra ilk kez derin duygular hissettiği birini izledik. Pedro kendisine “ kaçalım” dese de; Mihrimah Sultan, Sultanlığını ve ailesini geride bırakıp ne yazık ki aşkının peşinden gidemedi. Rüstem Paşa’nın bu elektriklenmeyi fark etmesi de ne yazık ki Mihrimah Sultan ile arasında iplerin tamamen kopmasına sebep oldu.

Dizi boyunca ilk kez Rüstem Paşa Mihrimah Sultan’dan umudu kesti. Kanuni Sultan Süleyman ile birlikte olması izleyiciler tarafından beklenen, fettan güzel Sinyora Mendes ile ateşli bir öpüşmeye imza attı

No comments: