Oktay Usta'dan Kremalı Mantar sote yapılışı
HAZIRLANIŞI:
Mantarları, soğanı, sarımsakları, kırmızı ve yeşil biberleri doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküp mantarı kavurmaya başlıyoruz. Mantar suyunu bırakıp çekince içine soğanı ve sarımsağı atıyoruz ve soteliyoruz. Sonra biberleri ilave ederek pişirmeye devam ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Doğranmış kekiği de ilave edip soteliyoruz. Son olarak kremasını döküyoruz ve karıştırıp servis tabağına döküyoruz. Üzerine de küp doğrayıp kızarttığımız patatesleri koyarak servis ediyoruz.
KREMALI MANTAR SOTE
1 pk. mantar
1 soğan
2 diş sarımsak
2 kırmızı biber
2 köy biberi
1 pk. krema
1 tutam taze kekik
zeytinyağı
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
kızarmış patates
No comments:
Post a Comment