Tanıtım

Friday, July 21, 2017

Okuyacağınız Üniversiteyi seçerken nelere dikkat etmeli

MEZUN OLMADAN ÖNCE İŞ BULMA POTANSİYELİ

İlkokul, ortaokul, lise… Sürekli dersler ve sınavlar ile uğraştık. Artık ektiklerimizi gerçek anlamda biçme zamanı. Şu zamana kadar aslında okuyacağımız üniversiteyi ve buna bağlı olarak yapmak istediğimiz mesleği hayal ettik ve ona göre çalıştık. Ancak bir gerçek var ki üniversiteden mezun olmak, iş bulacağımız anlamına gelmiyor. TBMM’nin 2015’te “Türkiye’de Üniversite Mezunu Nüfusun İşgücü Durumu” başlığı ile yayınladığı rapordan da anlaşılacağı üzere, 2000 yılında 143 bin olan üniversite mezunu işsiz sayısının 2015'te 774 bine çıkmış olması üniversite mezunları arasındaki işsizlik oranının gün geçtikçe arttığını gözler önüne seriyor. Herşeyden önce iş bulabileceğimiz bir okulu ve bölümü tercih etmemiz ilk koşul.
UYGULAMA AĞIRLIKLI EĞİTİM VE STAJ İMKÂNI

Uygulama ağırlıklı bir eğitim alarak mezun olmak iş hayatına atıldığınızda karşılığını kısa sürede fazlasıyla alacağınız çok önemli bir avantaj. Bu sayede mezun olduğunuzda çalışacağınız sektörün önemli temsilcileriyle daha öğrenciyken tanışma fırsatı elde etmiş oluyorsunuz.

Uygulama ağırlıklı bir eğitim ve staj, iş hayatının en önemli provası. Öğrenciyken teorik bilgi ile sınırlı kalmayıp öğrendiklerinizi pratiğe dökerek tecrübe edinmeniz mezun olunduğunuzda başlıbaşına bir tercih sebebi olacak. Bir düşünün, aşçılık bölümünde okuyorsunuz ve gastronomi dünyasının Oscar'ı kabul edilen Bocuse d'Or yarışmasında henüz öğrenciyken Türkiye'yi temsil edebiliyorsunuz. Veya havacılık bölümlerinden birinde okurken önde gelen havayolu şirketlerinde uygulama eğitiminizi tamamlıyorsunuz. Hem teori, hem de pratikte kendinizi yetiştirip öğrencilik döneminizde en kaliteli stajı yapma şansına sahip oluyor ve bu sayede iş hayatına herkesten önde başlıyorsunuz.


ORGANİK DÜŞÜNEN OKUL YÖNETİMİ

Üniversite kurulları da canlı düşünen ve kendilerini sürekli yenileyen birimler olmalı. Akademik programlarını ilgili sektörlerin önde gelen temsilcileriyle işbirliği içerisinde ve sektörlerin uluslararası düzeyde yetişmiş personel ihtiyaçlarına göre belirleyen bir okul seçmeye gayret edin. Öğrencilerine sağlam bir gelecek sunmak ve iş yaşamlarında rekabet etmek için gerekli olan donanımı sağlamak isteyen kurullar; endüstri ve teknolojinin koşullarına göre kendilerini devamlı yenileyebilen, hızlı bir gelişim ve dönüşüm süreci içerisinde olan sektörleri yakından takip ederek güncel gelişmelere anında uyum gösterebilen ve piyasanın güncel ihtiyaçlarına uygun bir eğitim verebilen bir yapıya sahip olmalı.
BUNLARIN HEPSİNİ KAPSAYAN BİR OK

No comments: